30 Mayıs 2013 Perşembe

BULGUR KÖFTESİ

BULGUR KÖFTESİ 


MALZEMELER 

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber

SOSU İÇİN :

4 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz
Biberiye
Sıvıyağ
Maydonoz

HAZIRLANIŞI

İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini streç film ile kapatıp bekleyin.
Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına alarak suyu çekip yumuşayan bulgurları da ekleyin. Son olarak baharat ve tuzu katıp güzelce yoğurun. Yoğurma aşamasında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak serçe parmağınızı ortasına batırın. Şekillendirme aşamasında da elinizi su ile ıslattığınızda çok daha rahat şekil verdiğinizi göreceksiniz.

Kaynamakta olan suya tuz koyarak köfteleri içine bırakın. Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımı ile köfteleri ezmeden sudan alarak servis tabağına koyun.

Rendelenmiş domates iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavurun. İnce dilimlenmiş sarımsağı, birkaç biberiye yaprağı, tuz ve dilediğiniz baharatları da ilave edin ve domates suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir demet kıyılmış maydonozu sosa ilave edin ve köftelerin üzerine dökerek köfteleri ezmeden karıştırın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder